Australsk mad

Der er mere til det australske køkken end blot strudsebøffer og kængurukød. Netop pga. Australiens særprægede dyreliv, forbindes australsk mad ofte med disse specielle råvarer.

Australiens urbefolkning, de såkaldte aboriginals, kokkerede massere af kød under åben ild i de åbne landskaber. Deres madtradition bygger på jæger-samler samfundet, og har eksisteret i mange tusind år. På grund af Australiens lange kystlinie, er fisk og skaldyr en uundgåelig del af urbefolkningens madkultur.

Deres mad bliver populært kaldt ”Bush tucker”. Da englænderne i slutningen af 1700 tallet koloniserede Australien, blev den australske madtradition påvirket meget i britisk og irsk retning. Det betød at hvede, oksekød og lam pludselig blev en stor del af det australske køkken. Senere, i løbet af det 20. århundrede, betød den store immigration fra Sydøstasien og Sydeuropa, at Australiens madkultur blev yderligere diversieret. Man kan næsten snakke om et globaliseret køkken.

Det australske køkken som vi i dag kender det i Europa er derfor ganske nyt. Australsk mad bliver ofte forbundet med gode råvarer som fisk, skaldyr, lam og frugt. Det skal dog nævnes at det australske køkken er meget varieret –både når det gælder kvalitet og ingredienser.

Desuden er australierne blevet dygtige til at lave vine, der er anerkendt for deres kvalitet og særprægede smag verden over. Mange af os har aldrig smagt australsk mad, men det er de færreste af os der ikke har smagt australsk vin.

Find alle vores australske opskrifter her.


Forslag til


Nyhedsbrev

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier