Amerikansk mad

I tider som disse, hvor organisk mad, sund mad, biodynamik osv. er blevet en del ordforrådet hos den almindelige forbruger, bliver amerikansk mad ofte forbundet med fed og usund kost. Navnlig den amerikanske friturestegning er blevet et ikon for deres madlavning, og stort set alt kan frituresteges i USA (herunder fx Snickers). Den overvægtige befolkning, der er billedet på typiske forbruger af amerikansk mad, er ligeledes med til at bidrage til dette dystre billede. Men amerikansk mad er andet og mere end blot burgere, pomfritter og donuts.

Amerikanerne producerer rent faktisk fantastiske råvarer. I det kølige nord dyrkes forskellige bær og majs, de sydlige stater producerer vindruer til vinproduktion (som efterhånden er ved at blive ganske anerkendt), langs kysterne fanges fisk og skaldyr og i de syd centrale stater som fx Texas tilberedes chili.

Den amerikanske mad er ikke bare europæisk mad der er blevet steget i fedt. Amerikanerne har madretter der er opstået i det nye land uden forbillede fra den gamle verden.
Det var de amerikanske sørøvere, der efter eksempel fra indianerne, begyndte at lave barbecue. Navnet kommer fra ”Buccaneer”, som var betegnelsen for en vild person der typisk boede på de caribiske øer. En buccanier levede af vildt der blev fanget i skovene, som de stegte på bål på strandende, og solgte til forbirejsende.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at meget amerikansk mad kan være ganske usund, men vi synes her fra redaktionens side, at det er en fejl at stemple det amerikanske køkken som decideret dårlig mad. Maden kan nemlig også være utrolig lækker, og ikke udelukkende en fryd for fedtet på sidebenene og den onde kolesterol. Og som mange ernæringseksperter siger: det handler ikke om hvad du spiser, men hvor meget.

Med denne opsang in mente, kan du fordomsfrit og samvittighedsfuldt på videre til vore Amerikanske Køkken.


Forslag til


Nyhedsbrev

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier