Ingredienser
- ½ pk. gær
- 2 ½ dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 1 sammenpisket æg
- ½ kg. hvedemel
- 15 sorte oliven (uden sten)
- 100 g. feta
- æg til pensling
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Tilsæt salt, olivenolie og det sammenpiskede æg.
- Rør det meste af melet i, og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve under et klæde til den er ca. dobbelt størrelse.
- ælt dejen let igennem.
- Tag ¼ af dejen fra, og rul resten ud i en aflang flade.
- Skær feta og oliven i mindre stykker, og fordel dem på dejen.
- Rul dejen sammen som en roulade og form den som en ring på en plade med bagepapir.
- Resten af dejen formes som en bolle og lægges i midten af ringen. Den skal fylde hullet ud.
- Lad dejen efterhæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse.
- Pensel dejen med et sammenpisket æg.
- Bages på nederste rille ved 200 c. i ca. 30 min.
- Afkøles på en rist.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-