Ingredienser
Dej
- 150 g. smør
- 100 g. sukker
- 225 g. hvedemel
- 1 æg
Fyld
- 120 g. marcipan
- 300 g. hindbær
- 50 g. makroner
- lidt sukker
- et sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Bland mel og smør godt sammen.
- Tilsæt sukker og ælt dejen godt.
- Når dejen er ensartet tilføjes ægget, der æltes godt ind i dejen.
- Hvis dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel.
- Stil dejen overdækket i køleskabet i min. 1 time.
- Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en tærteform. (rul evt. dejen ud på et stykke bagepapir, så er den lettere at få over i formen uden den går i stykker).
- Riv marcipanen på et rivjern, og fordel den jævnt i formen sammen med de knuste makroner.
Til sidst lægges hindbær i formen. Drys evt. med lidt sukker ovenpå.
- Den sidste 1/3 af dejen rulles ud og skæres i strimler der lægges ovenpå dejen. Læg fx. 4 strimler på hvert led.
- Pensl strimlerne med sammenpisket æg.
- Tærten bages i ovnen ved 180 c. i ca. 20 min. Afkøles let inden servering.
Tip: Serveres med kold cremefraiche.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-