Ingredienser
- 3-4 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- Salatblade (romaine eller spinat)
- 1 agurk
- Ingefær
- Olivenolie
- Garam masala
- Spidskommen
- Paprikakrydderi
- Cayennepeber
- 1 citron
- 2 dl. yoghurt
- Salt og peber
Raita:
- 2 dl. yoghurt
- Spidkommen
- 10-15 mynteblade
Sådan gør du
- Kyllingen bliver bedst, hvis den trækker henover natten, men det kan også lade sig gøre 1-2 timer før.
- Del kyllingelårene i to og rens dem fra skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingekødet.
- Blend følgende i en blender: 2 fed hvidløg, 2 dl yoghurt, 2 cm skrællet ingefær, saften fra ½ citron, 1 spsk. garam masala, 1 spsk. Spidskommen, ½ tsk. cayennepeber, 1 spsk. paprika og lidt salt. Tag herefter en frysepose og tilsæt blandingen og kyllingekødet. Ryst posen og lad den trække i køleskabet (gerne natten over).
- Forvarm ovnen på 220 grader på varmluft og læg kyllingestykkerne ind på en rist med en bageplade under. Læg en smule smør oven på kyllingestykkerne og giv dem 20-25 minutter i ovnen.
- Del agurken i to og skær den ene halvdel i både. Skær salatbladene i mindre stykker.
- Nu skal raita’en laves. Skær den anden halvdel af agurken i små terninger. Hak myntebladene groft.
- Bland 2 dl yoghurt, 2 tsk. spidskommen, de hakkede mynteblade samt de små agurketerninger samt lidt salt. Nu er raita’en færdig.
- Servér kyllingen med agurkebådene og salatbladene, med raita’en i en skål ved siden af.
Tip: Kan også spises med naan-brød til.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-