Ingredienser
- 550 g. kyllingebryst (oksekød kan også bruges)
- 3 limefrugter
- 3 dl kokosmælk
- Spidskommen
- Koriander
- Gurkemeje
- Salt
- Trægrillspyd
- Rød karrypasta
- Jordnøddesmør
- Sambal oelek (chilipasta, f.eks. fra Santa Maria)
- Rørsukker
- Fiskesauce
Sådan gør du
- Skær kyllingebryst i lange strimler
- Nu skal marinaden blandes. Bland 4 spsk. presset lime, 2 dl. koksmælk, ½ tsk. spidskommen, ½ tsk. koriander, ½ tsk. gurkemeje og lidt salt.
- Fordel marinaden over kyllingen og lad det trække i mindst 45 minutter. Læg trægrillspyd i blød i vand imens.
- Nu skal jordnøddesaucen laves. Varm 1 dl. koksmælk i en gryde. Tilsæt 1 tsk. rød karrypasta, 4 spsk. jordnøddesmør, saften fra 1 lime, ½ spsk. sambal oelek, 2 spsk. rørsukker og 1 spsk. fiskesauce, og varm op. Krydr med lidt koriander. Lad det afkøle før servering.
- Sæt kyllingen på grillspyddene og grill dem 3-4 minutter på hver siden, på enten grill eller i en ovn med grillfunktion.
- Servér kyllingespyd med jordnøddesauce ved siden af.
Tip: Kan serveres med ris.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-