Moussaka opskrift
Moussaka opskriftMoussaka opskriftMoussaka opskrift

Moussaka - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 4-8 kartofler (afhængigt af størrelsen)
- 2 auberginer
- 300 g. hakket oksekød
- Løg
- Hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Kanel
- Allehånde (krydderpeber)
- Laurbærblade
-
- Til Bechamelsovs
- Hvedemel
- Smør
- 4 dl. Mælk
- 150 g. Parmesan
- Muskat

Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg.
- Opvarm en dyb pande med en smule olivenolie og steg løg og hvidløg
- Tilsæt 300 g. hakket oksekød og brun den.
- Krydr med ½ tsk. kanel, ¼ tsk. allehånde, salt og peber og tilsæt de hakkede tomater. Lad de koge i cirka 7-8 minutter.
- Smelt 4 spsk. smør i en gryde. Tilsæt 4 spsk. hvedemel lidt efter lidt indtil sovsen er tyk. Tilsæt nu 150 g. revet parmesan, ½ tsk. muskat, salt og peber. Nu har du en bechamelsauce. Gem den tid side; den skal bruges om lidt.
- Skær kartofler i semi-tynde skiver og læg dem i bunden af et ildfast fad.
- Skær auberginer (kan udelades) i skiver og læg halvdelen ovenpå kartoflerne i fadet.
- Hæld kødsovesen i fadet og læg den anden halvdel af auberginerne ovenpå.
- Hæld bechamelsovsen øverst i fadet.
- Sæt det ildfaste fald i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Servér enten på flade tallerkener eller i små skåle.

Tip: Kan serveres med brød eller oliven til.


Denne opskrift er læst 11171 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier