Græsk olivenbrød opskrift
Græsk olivenbrød opskriftGræsk olivenbrød opskriftGræsk olivenbrød opskrift

Græsk olivenbrød - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- ½ pk. gær
- 2 ½ dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 1 sammenpisket æg
- ½ kg. hvedemel
- 15 sorte oliven (uden sten)
- 100 g. feta
- æg til pensling


Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Tilsæt salt, olivenolie og det sammenpiskede æg.
- Rør det meste af melet i, og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve under et klæde til den er ca. dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem.
- Tag ¼ af dejen fra, og rul resten ud i en aflang flade.
- Skær feta og oliven i mindre stykker, og fordel dem på dejen.
- Rul dejen sammen som en roulade og form den som en ring på en plade med bagepapir.
- Resten af dejen formes som en bolle og lægges i midten af ringen. Den skal fylde hullet ud.
- Lad dejen efterhæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse.
- Pensel dejen med et sammenpisket æg.
- Bages på nederste rille ved 200 c. i ca. 30 min.
- Afkøles på en rist.


Denne opskrift er læst 11773 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier