Sushi med æg, tun og agurk opskrift
Sushi med æg, tun og agurk opskriftSushi med æg, tun og agurk opskriftSushi med æg, tun og agurk opskrift

Sushi med æg, agurk og tun - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 spsk. madlavningssake
- 300 g. ris (sushiris)
- 40 g. riseddike
- 40 g. sukker
- 8 g. salt
- 3 gram. tangpulver (dashi – en slags bouillon)
- 1 ds. tun i vand
- 4 spsk. japansk mayonnaise
- 4 agurkstykker på ca. 10 cm.
- 2 æg
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 skiver tang ”nori” (tørret)
- Bambus eller sushimåtte til at lave sushien på.
- Plastfolie

Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt madlavningssake under kogningen.
- Pisk æggene sammen og lav en omelet på en pande med rapsolien.
- Skær den færdige omelet i lange skiver (ligesom agurken).
- Bland tun og mayonnaise.
- Lynsteg sesamfrøene på en pande i ca. 1 min.
- Bland riseddike, sukker, tangpulver og salt i en skål.
- Vend forsigtigt blandingen i de afkølede ris med en dejskraber.
- Læg et stykke folie over bambus- eller sushimåtten. Foliestykket skal være et stykke større måtten.
- Klip de 2 stykker tang i halve.
- Fordel ¼ af risene på folien (risene skal fylde lidt mere end et tangstykke).
- Læg et af tangstykkerne ovenpå risene.
- Læg ¼ af fyldet (tun, agurk og omelet skiver) på tangstykket.
- Brug måtten til at rulle sammen med. Gør det i små ryk så den forholder sig stram og ensartet.
- Når sushirullen er færdig fjerner du måtten, og plastfolien foldes ud.
- Fordel ¼ af sesamfrøene på plastfolien og rul sushirullen henover (så sesamfrøene sætter sig i risen).
- Pak sushien ind i plastfolien igen.
- Lav de resterende 3 ruller.
- Sæt derefter rullerne i køleskabet. Rullerne skal være helt afkølede før du kan skære dem i skiver.
- Brug en skarp kniv til at skære skiver på ca. 2 cm. Hvis du gør kniven våd efter hver skåren skive, glider den nemmere.

Tip: Serveres wasabi, soja og syltet ingefær.


Denne opskrift er læst 4685 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier