Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekageGammeldags æblekageGammeldags æblekage

Gammeldags æblekage - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 kg. æbler
- 500 g. sukker
- ½ vaniljestang
- ½ dl vand

Æblerasp
- 1 dl. rasp
- ½ dl. sukker
- 50 g. smør

topping
- 3 dl. fløde


Sådan gør du
- Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i små både og kog æblerne møre i vand under låg.
- Smag æblegrøden til med sukker. Er der stadig for store stykker i æblegrøden kan de fjernes med en stavblender.
- Tilsæt vaniljestangen og lad det koge 5 – 10 min.
- Lad æblegrøden afkøle sammen med vaniljestangen.

Æblerasp
- Bland sukker og rasp.
- Smelt smørret på en pande, og rist raspblandingen til den er gylden og sprød.
- Rør engang imellem i raspblandingen mens den afkøler.

- Læg æblegrød og rasp lagvis i en skål. Pisk fløden til topping til flødeskum og læg øverst.


Denne opskrift er læst 8656 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier