Ingredienser
Linsedej
- 250 g. mel
- 185 g. smør
- 50 g. flormelis
- 2 æggeblommer
Creme
- 2 ½ dl. mælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 spsk. vaniljesukker)
- 2 spsk. mel
Sådan gør du
Linsedej
- Kom mel og flormelis i en skål.
- Smuldr smørret i, tilsæt æggeblommerne og saml dejen.
- Sæt dejen i køleskabet. Min. 30 min., men gerne til næste dag.
Creme
- Put alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen.
- Bring massen i kog mens der røres.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen. Rør i cremen løbende under afkølingen.
- Smør linseformene med smør (du kan evt. bruge en muffins-form).
- Rul dejen ud så den er ca. 2-4 mm. tyk.
- Udstik runde plader i samme størrelse som linseformene. Brug evt. et glas.
- Læg en rund plade dej i hver form, og kom en god tsk. creme i hver.
- Udstik lågene lidt mindre, og læg over dem over linserne. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under bagningen.
- Linserne bages ved 200 c. i 15 min.
- Lad linserne køle helt af inden de fjernes fra formen, de er meget skrøbelige.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-