Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdejRugbrød med surdejRugbrød med surdej

Rugbrød med surdej (2 stk.) - opskrift

Til - personer

Ingredienser

Surdej
- 4 dl. rugmel
- 3 dl. kærnemælk (eller naturel yoghurt)
- ½ tsk. salt

1. dag
- 4 dl. hvedemel
- 12 ½ dl. rugmel
- 8 dl. vand
- 1 ½ spsk. salt
- surdej

2. dag
- ½ dl. hvidtøl eller maltøl
- 1 dl. vand
- 1 spsk. brun farin
- 50 g. hørfrø
- 450 g. flækkede rugkerner

- mælk til pensling


Sådan gør du

Surdej
- Rør mugmelet sammen med kærnemælk og salt.
- Lad det stå i 2-3 dage ved stuetemperatur.

1. bagedag
- Bland rugmel og hvedemel, og rør vandet i lidt af gangen.
- Rør salt og surdej i.
- Sæt dejen til hævning i 1 døgn ved ca. 18-20 c.

2. bagedag
- Rør øl, vand, farin, hørfrø og flækkede rugkerner i den hævede dej.
- Tag et par dl. af dejen fra, og gem det til næste gang der skal bages (surdej kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet eller alternativt fryses ned, hvis der er lang tid til næste gang der skal bages).
- Fordel dejen i to smurte 1 ½ liter forme.
- Lad brødende efterhæve i med et klæde over i 6-8 timer.
- Bag brødene ved 175 c. i 1 ½ time.
- Tag brødene ud af formene, og dæk dem til med et viskestykke.

Tip: Det er bedst at lade brødene stå til næste dag, så er de nemmere at skære.


Denne opskrift er læst 4485 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier