Flødekartofler
FlødekartoflerFlødekartoflerFlødekartofler

Flødekartofler - opskrift

Til 3-5 personer

Ingredienser
- 1 kg. gamle melede kartofler
- 2 fed hvidløg
- 15 g. blødt smør
- 50 g. revet emmentaler
- lidt revet muskatnød
- 4 dl. mælk
- 2 ½ dl. fløde
- salt og peber

Til gratinering
- 15 g. smør
- 3-4 spsk. emmentaler


Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
- Tryk skiverne let tørre i et viskestykke.
- Knus hvidløget, og rør det med smørret.
- Smør et ovnfast fad med hvidløgssmørret.
- Læg kartoffelskiver, ost, salt og peber lagvis i fadet.
- Bland mælk og fløde, og hæld det henover kartoflerne. Kartoflerne skal være næsten dækket.
- Fordel smørklatter og ost over kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen på nederste rille i 1 ½ time ved 175 c. til kartoflerne er gyldne og møre.


Denne opskrift er læst 25086 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier