Blomkålsgratin
BlomkålsgratinBlomkålsgratinBlomkålsgratin

Blomkålsgratin - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 35 g. smør
- 75 g. mel
- 3 dl. blomkålsvand
- 2 ½ dl. fløde
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- rasp
- salt og peber

Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og kog dem i 5 min. i letsaltet vand.
- Smelt smørret i en gryde, og bland melet i. Tilsæt løbende blomkålsvandet og fløde. Lad blandingen koge nogle minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland halvdelen af de stive æggehvider sammen med de kogte blomkåls buketter. Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter resten æggehviderne.
- Det hele puttes i et ildfast fad der er smurt og drysset med rasp.
- Strø brødrasp øverst, og stil gratinen nederst i ovnen på 175 c. i 1 time.

Tip: i stedet for blomkål kan også bruges broccoli eller rosenkål.


Denne opskrift er læst 7999 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier