Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 35 g. smør
- 75 g. mel
- 3 dl. blomkålsvand
- 2 ½ dl. fløde
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- rasp
- salt og peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og kog dem i 5 min. i letsaltet vand.
- Smelt smørret i en gryde, og bland melet i. Tilsæt løbende blomkålsvandet og fløde. Lad blandingen koge nogle minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland halvdelen af de stive æggehvider sammen med de kogte blomkåls buketter. Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter resten æggehviderne.
- Det hele puttes i et ildfast fad der er smurt og drysset med rasp.
- Strø brødrasp øverst, og stil gratinen nederst i ovnen på 175 c. i 1 time.
Tip: i stedet for blomkål kan også bruges broccoli eller rosenkål.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-