Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlomkålsgratin - opskrift - Madkogebogen
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin

Blomkålsgratin - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 35 g. smør
- 75 g. mel
- 3 dl. blomkålsvand
- 2 ½ dl. fløde
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- rasp
- salt og peber

Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og kog dem i 5 min. i letsaltet vand.
- Smelt smørret i en gryde, og bland melet i. Tilsæt løbende blomkålsvandet og fløde. Lad blandingen koge nogle minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland halvdelen af de stive æggehvider sammen med de kogte blomkåls buketter. Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter resten æggehviderne.
- Det hele puttes i et ildfast fad der er smurt og drysset med rasp.
- Strø brødrasp øverst, og stil gratinen nederst i ovnen på 175 c. i 1 time.

Tip: i stedet for blomkål kan også bruges broccoli eller rosenkål.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier