Foccacia med tomat og ost
Foccacia med tomat og ostFoccacia med tomat og ostFoccacia med tomat og ost

Foccacia med ost og tomater - opskrift

Til 2-4 personer

Gode som snack eller til frokost.

Ingredienser
- ½ pk. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- ca. 500 g. pizzamel

Fyld:
- 400 g. cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 150 g. frisk mozzarella
- salt og peber

Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt salt, olie og det meste af melet.
- Ælt mere af melet i til dejen har en smidig konsistens.
- Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time.

- Læg tomaterne i en lille bradepande og drys med salt og peber.
- Bag dem i ovnen i 20 min. ved 200 c.
- Skræl og hak løgene fint.
- Svits dem på en pande med olien.
- Skær mozzarellaen i tern på størrelse med de bagte cherrytomater.

- Ælt dejen igennem, og del den i 2 portioner.
- Rul hver portion ud i en cirkel.
- Læg den ene på en bageplade med bagepapir.
- Bred løgene ud på dejen, og fordel tomater og mozzarella ovenpå.
- Læg det andet stykke dej over, og pres kanterne sammen med en gaffel.
- Lad den efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Pensel med olivenolie og drys med salt.
- Bag brødet på midterste rille ved 200 c. i 30 min.
- Skær brødet i lagkagesnitter og spis det nybagt.

Tip: Smager fantastisk med rucola og olivenolie til.


Denne opskrift er læst 7517 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier