Ingredienser
- 300 g. durumhvedemel
- 3 æg
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g. spinat
- 150g. ricotta
- 50 g. smør
- 5 spsk. parmesan
- Persille
- Mynte
- Salt og peber
Først skal den hjemmelavede pastadej laves, hvorefter spinat skal ind i tortellini. Bare rolig; det er ikke svært, men vi deler processen i to faser herunder.
Pasta: Sådan gør du
- Hæld durumhvedemel i en skål og lav en udhulning i midten af skålen, så melet mest af alt ligger i siderne af skålen.
- Hæld 3 æg, 1 tsk. salt og 1 spsk. olivenolie ned i udhulningen i skålen med durumhvedemel.
- Læg langsomt mel fra siderne ind over den flydende æggeblanding i midten og massér melet ind i massen lidt efter lidt. Fortsæt med at arbejde melet ind i midten, så dejen bliver tykkere, indtil det hele er en smidig blanding. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis blandingen er for løs og klistret, eller tilsæt lidt vand, hvis blandingen er for melet.
- ælt dejen grundigt på et bord (i mindst 8-10 minutter).
- Lad dejen hvile i mindst 1 time før du skærer den ud.
Fyld: Sådan gør du
- Rens spinat under vandhanen og damp/kog hurtigt spinaten i det vand der er tilbage imellem bladene efter skylning.
- Pres det meste vand ud og hak spinaten fint.
- Bland spinaten med ricotta, 1 spsk. mynte og 1 spsk. persille. Krydr med lidt salt og peber.
- Rul pastadejen ud med en kagerulle, når den er færdig med at hæve. Lav små runde cirkler i dejen på 6-7 cm i diameter - f.eks. med et glas.
- Læg en lille portion af spinatblandingen på hver dej-cirkel. Pensl efterfølgende kanterne på dejcirklerne med lidt vand.
- Bøj dejcirklerne ind over spinatblandingen, så spinaten ligger indeni. Pres kanterne godt sammen, så dejen ikke går op. Nu har du tortellini, som italienerne ville lave dem.
- Læg dine formede tortellini på et hviskestykke og lad dem tørre i 1 time.
- Bag nu tortellini i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter (ikke for længe!).
- Smelt 50 g. smør
- Servér tortellini med lidt smeltet smør henover og med reven parmesan. Pynt med persilleblade.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-