Kardemommeboller
KardemommebollerKardemommebollerKardemommeboller

Kardemommeboller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 1 æg
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ dl. lun mælk
- ¼ pk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 90 g. smeltet smør
- 300 g. hvedemel
- æg til pensling

Sådan gør du
- Pisk æg og sukker let sammen.
- Smuldr gæren ud i en skål, tilsæt den lune mælk, og rør gæren ud.
- Hæld æggeblandingen i, og tilsæt kardemomme, salt og det meste af melet.
- Rør dejen jævn og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt.
- Tilsæt mere mel, og ælt dejen glat og blank.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i mindre stykker.
- Form bollerne runde og glatte, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøl bollerne på en rist.

Tip: Du kan også lægge bollerne i muffinforme af papir inden de kommer i ovnen – så ser bollerne rigtig søde og fine ud.


Denne opskrift er læst 3212 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier