Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKardemommeboller - opskrift - Madkogebogen
Kardemommeboller
Kardemommeboller
Kardemommeboller
Kardemommeboller

Kardemommeboller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 1 æg
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ dl. lun mælk
- ¼ pk. gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 90 g. smeltet smør
- 300 g. hvedemel
- æg til pensling

Sådan gør du
- Pisk æg og sukker let sammen.
- Smuldr gæren ud i en skål, tilsæt den lune mælk, og rør gæren ud.
- Hæld æggeblandingen i, og tilsæt kardemomme, salt og det meste af melet.
- Rør dejen jævn og tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt.
- Tilsæt mere mel, og ælt dejen glat og blank.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i mindre stykker.
- Form bollerne runde og glatte, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøl bollerne på en rist.

Tip: Du kan også lægge bollerne i muffinforme af papir inden de kommer i ovnen - så ser bollerne rigtig søde og fine ud.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier