Ingredienser
- 500 g. hakket svinekød (oksekød kan også bruges)
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 dl. mel
- 2 dl. letmælk eller boullion
- ½ revet løg.
- Friskkværnet peber
Karrysauce
- ½ finthakket løg
- 20 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 lille skrællet revet æble
- 6 dl. vand fra kogning af kødboller
- 2 dl. letmælk
- salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk. mel
- 2 tsk. brun farin
Tilbehør: kogte ris
Sådan gør du
- Rør mel, æg, mælk, salt og peber sammen med det hakkede kød. Brug evt. en håndmixer.
- Lad farsen hvile min. en halv time i køleskabet.
- En gryde med min. 7 dl. letsaltet vand sættes i kog. Tilsæt her evt. en grønsagsbouillon terning til at afgive smag.
- Når vandet er kogende, dyppes en spiseske i vandet. Brug spiseskeen til at forme boller af farsen med.
- Kødbollerne lægges i gryden og koger til de er faste (ca. 8-10min.)
- Når kødbollerne har kogt færdig tages de op af vandet.
- Vandet fra gryden sies og gemmes til karrysaucen.
- Svits løg, æble og karry i smørret i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør melet i blandingen. Rør til melet er helt opslugt.
- Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt mælk og vandet fra kødbollerne under konstant piskning.
- Smag til med salt, peber og brun farin.
- lad saucen småkoge i ca. fem minutter og tilsæt bollerne.
Serveres med kogte ris.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-