Boller i karry
Boller i karryBoller i karryBoller i karry

Boller i karry - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 500 g. hakket svinekød (oksekød kan også bruges)
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 dl. mel
- 2 dl. letmælk eller boullion
- ½ revet løg.
- Friskkværnet peber

Karrysauce
- ½ finthakket løg
- 20 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 lille skrællet revet æble
- 6 dl. vand fra kogning af kødboller
- 2 dl. letmælk
- salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk. mel
- 2 tsk. brun farin

Tilbehør: kogte ris

Sådan gør du
- Rør mel, æg, mælk, salt og peber sammen med det hakkede kød. Brug evt. en håndmixer.
- Lad farsen hvile min. en halv time i køleskabet.
- En gryde med min. 7 dl. letsaltet vand sættes i kog. Tilsæt her evt. en grønsagsbouillon terning til at afgive smag.
- Når vandet er kogende, dyppes en spiseske i vandet. Brug spiseskeen til at forme boller af farsen med.
- Kødbollerne lægges i gryden og koger til de er faste (ca. 8-10min.)
- Når kødbollerne har kogt færdig tages de op af vandet.
- Vandet fra gryden sies og gemmes til karrysaucen.
- Svits løg, æble og karry i smørret i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør melet i blandingen. Rør til melet er helt opslugt.
- Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt mælk og vandet fra kødbollerne under konstant piskning.
- Smag til med salt, peber og brun farin.
- lad saucen småkoge i ca. fem minutter og tilsæt bollerne.

Serveres med kogte ris.


Denne opskrift er læst 15739 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier