Kødsovs med grønsager og rodfrugtmos
Kødsovs med grønsager og rodfrugtmos Kødsovs med grønsager og rodfrugtmos Kødsovs med grønsager og rodfrugtmos

Kødsovs med grønsager og rodfrugtmos - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
Kødsovs
- 1 spsk. olivenolie
- 500 hakket oksekød
- 8 groftrevne gulerødder
- 2 løg
- 1 groftrevet squash
- 4 stilke groftrevne selleri
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 dl. vand
- 1 spsk. tørret oregano (eller timian)
- 3 spsk. tomatpure
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
- Lidt friskkværnet peber

Rodfrugtmos
- 1 kg kartofler
- 500 g. pastinakker
- 400 g. gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- Salt og peber

Sådan gør du
Kødsovs
- Skræl og hak løget og lad det opvarme i en gryde med olien.
- Tilsæt kødet og lad det stege til det skifter farve.
- Tilsæt gulerødder, selleri og squash og lad det stege 1 min.
- Kom tomater, vand og resten af ingredienserne i gryden.
- Lad kødsovsen koge ½ time med låg.

Rodfrugtmos
- Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i grove tern.
- Kog rodfrugtterningerne møre i en gryde med vand i 20 min. under låg.
- Hæld vandet fra, men gem en lille smule.
- Mos terningerne med et piskeris over svag varme.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet til mosen får en passende konsistens.
- Smag til med olivenolie, citronsaft og salt og peber.

Tip: Kødsovsen kan også anvendes i en lækker lasagne evt. med fuldkornslasagneplader.


Denne opskrift er læst 3483 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier