Timian/oste boller
Timian/oste bollerTimian/oste bollerTimian/oste boller

Timian/oste boller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 50 g. gær
- 1 dl. lun mælk
- 2 dl. vand
- 1 æg
- 3 spsk. olie
- ½ spsk. timian
- 2 dl. revet ost (efter eget valg)
- ½ tsk. salt
- ca. 500 g. hvedemel
- æg til pensling

Sådan gør du
- Lun mælken, tilsæt vand, æg, og olie. Pisk det sammen.
- Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud i deri.
- Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. mere mel så den ikke klistrer.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, form den til boller, og læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med lidt timian.
- Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i ca. 15 min.

Tip: Timian kan erstattes med birkes, basilikum eller oregano.


Denne opskrift er læst 4122 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier