Ingredienser
- 300 g. durumhvedemel
- 3 æg
- Olivenolie
- Salt
- 100 g. spinat (hvis du vil lave grøn pasta)
- Tomatpuré (hvis du vil lave rød pasta)
Pasta kan sagtens laves uden en pastamaskine og kan bruges til f.eks. båndpasta, tortellini, eller meget andet. Her giver vi også tips til hhv. hvid, rød og grøn pasta. Beregn cirka 400 g. mel per portion, hvilket er nok til 2-3 personer.
Pasta: Sådan gør du
- Hæld durumhvedemel i en skål og lav en udhulning i midten af skålen, så melet mest af alt ligger i siderne af skålen.
- Hæld 3 æg, 1 tsk. salt og 1 spsk. olivenolie ned i udhulningen i skålen med durumhvedemel.
- Læg langsomt mel fra siderne ind over den flydende æggeblanding i midten og massér melet ind i massen lidt efter lidt. Fortsæt med at arbejde melet ind i midten, så dejen bliver tykkere, indtil det hele er en smidig blanding. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis blandingen er for løs og klistret, eller tilsæt lidt vand, hvis blandingen er for melet.
- Ælt dejen grundigt på et bord (i mindst 8-10 minutter).
- Lad dejen hvile i mindst 1 time før du skærer den ud.
Tip: Prøv ikke at lav pasta med normalt hvedemel. Pasta kræver durumhvedemel.
Hvid pasta: Undlad at gøre mere.
Rød pasta: Bland 2 spsk. tomatpuré i dejen i forbindelse med æltning.
Grøn pasta: Skyl 100 g. frisk spinat, og kog det i en gryde i 2 minutter med det vand det hænger ved efter skylning. Lad det resterende vand rende af, hak det fint og blend det før det kommer i dejen.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-