Risotto med asparges og valnødder
Risotto med asparges og valnødder Risotto med asparges og valnødder Risotto med asparges og valnødder

Risotto med asparges og valnødder - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 15 g. smør
- 3 spsk. olivenolie
- 1 lille finthakket løg
- 350 g. risottoris (evt. perlebyg)
- 150 ml. tør hvidvin
- 1 ½ l. varm grønsagsbouillon
- 50 g. hakkede valnødder
- 200 g. aspargestoppe (skåret i ca. 6 centimeters længde)
- Revet skal fra 1 citron

Serveres evt. med valnøddeolie og citronskalsstrimler.


Sådan gør du
- Opvarm smør og olie en stor gryde under omrøring i ca. 3-4 min. Svits løget heri.
- Tilsæt ris, og rør godt ved medium varme i 1 min. Risene må ikke blive brune.
- Tilsæt hvidvinen og rør mens retten kogen indtil hvidvinen er næsten helt fordampet.
- Tilsæt løbende den varme grønsagsbouillon under omrøring med en stor ske. Tilsæt først næste skefuld, når den forrige er helt absorberet.
- Efter 10 min. tilsættes asparges. Tilsæt mere grønsagsbouillon når det er nødvendigt.
- Efter yderligere 5 min. smages risene til. De skal være lidt faste.
- Tilsæt valnødder og citronskal.
- Smag til med salt og peber.
- Tag gryden af varmen, og rør lidt af valnøddeolien i risottoen.
- Risottoen anrettes på tallerkener, og drysses med lidt citronskalsstrimler.


Denne opskrift er læst 3526 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier