Risengrød
RisengrødRisengrødRisengrød

Svampe og blomkålsret med osterasp - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 blomkål skåret i små buketter
- 50 g. smør
- 100 g. champignoner, skåret i skiver
- Salt og peber

Topping

- 120 g. rasp
- 2 spsk. revet parmesan
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret persille
- 25 g. smør

Sådan gør du
- Sæt en gryde med letsaltet vand i kog.
- Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem koge i 3 min.
- Hæld de færdigkogte blomkålsbuketter i en si, og lad dem afdryppe.
- Læg blomkålsbuketterne i et ovnfast fad.
- Forvarm ovnen på 230 c.
- Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme.
- Tilsæt champignonerne, og lad dem stege under forsigtig omrøring i 3 min.
- Tag gryden af varmen, og læg champignonerne over blomkålen i det ovnfaste fad med en ske.
- I en skål blandes parmesan, rasp og krydderurter.
- Drys blandingen over champignonerne og blomkålen.
- Skær smørret i små firkanter og drys dem over.
- Bages i den forvarmede ovn i ca. 15 min. (til den er gyldebrun).
- Serveres direkte fra fadet.

Tip: Du kan alternativt, når risene har kogt i mælken 10-15 min., pakke gryden ind i et håndklæde og lægge den ind i soveværelset under dynen. Efter 2 timer skulle grøden gerne være færdig. Varm grøden igennem på komfuret inden servering.


Denne opskrift er læst 2468 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier