Rodfrugtssalat
RodfrugtssalatRodfrugtssalatRodfrugtssalat

Rodfrugtssalat - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 3 gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 røde peberfrugter
- 3 rødløg
- Hvidløg
- Smør
- Rosmarinblade
- Honning
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 citron
- Salt og peber

Sådan gør du
- Pil rødløgene og skræl gulerødder og pastinakker. Fjern også kernerne fra peberfrugterne.
- Skær alle rodfrugterne i forholdsvis store og grove stykker/skiver. Læg dem i et ildfast fad.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Skær rosmarinblade, så der er nok til 2 tsk. Pres 1 fed hvidløg. Bland nu hvidløg, rosmarin samt lidt salt og peber med 3 spsk. smeltet smør. Hæld det over grøntsagerne umiddelbart før de kommer i ovnen.
- Sæt i ovnen i ½ time.
- Nu skal en appelsindressing laves. Start med at skyl citronen og riv skallen, så der er nok til 2 tsk.
- Bland 2 dl. græsk yoghurt med 2 tsk. citronskal, 2 tsk. honning og en smule salt.
- Servér rodfrugtssalat som hovedret eller tilbehør til hovedret.

Tip: kan også laves uden dressing og bruges som tilbehør til f.eks. kød.


Denne opskrift er læst 3211 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier