Omeletsouffle med abrikoser
Omeletsouffle med abrikoserOmeletsouffle med abrikoserOmeletsouffle med abrikoser

Omeletsouffle med abrikoser - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser

Til abrikoserne
- 250 ml. vand
- 150 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 20 tørrede abrikoser
- 50 ml. appelsinjuice

Til souffle
- 250 ml. mælk
- 3 æggeblommer
- 50 g. sukker (plus 1 spsk.)
- 40 g. mel
- 25 ml. appelsinjuice
- 8 æggevider
- smør til stegning

Sådan gør du
Abrikoserne (tilberedes en dag i forvejen)
- Kog vand, sukker og vaniljestang.
- Hæld blandingen over abrikoserne.
- Hæld halvdelen af appelsinjuicen over (25 ml.), dæk abrikoserne til og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
- Læg 12 af abrikoserne og en smule af den flydende sirup til side til pynt.
- Blend resten af abrikoserne med resten af appelsinjuicen (25 ml.). Syntes du massen er for tyk, kan du tilføje mere af det flydende sirup.

Omeletsouffle
- Sæt mælken til at koge.
- I en skål pisker du æggeblommer og sukker. Pisk til konsistensen er cremet.
- Tilføj mel, og pisk igen.
- Hæld den kogende mælk over æggeblandingen i skålen og pisk godt.
- Hæld hele blandingen fra skålen over i gryden igen, og kog op under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen og tilføj appelsinjuice. Pisk igen.
- Opvarm panden på varmepladen. For superfine runde omeletter kan bruges en blini pande (ca. 12 cm i diameter).
- Pisk æggehviderne gundigt med 1 spsk. sukker.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Pisk halvdelen af æggehviderne i æggeblommeblandingen. Vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
- Put lidt smør på panden.
- Tilsæt æggeblandingen med en ske. Omeletterne skal ikke være så store.
- Sæt panden i ovnen i 6-8 min.
- Opvarm imens de hele abrikoser og den blendede abrikos-sirup.
- Vend omeletterne ud på en serveringstallerken med varme hele abrikoser og den blendede sauce.


Denne opskrift er læst 1572 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier