Banantærte med lys sirup
Banantærte med lys sirupBanantærte med lys sirupBanantærte med lys sirup

Banantærte med lys sirup - opskrift

Til 6 personer

Ingredienser
- 220 g. mel
- 1 knivspids salt
- 100 g. kold smør skåret i firkanter
- 30 g. sukker
- 1 æggeblomme
- 3 spsk. vand
- 180 g. rasp
- 8 spsk. lys sirup
- 1 citron (riv skal og pres saften)
- 5-6 bananer (skrællet og skåret i skiver)
- lidt flormelis til at drysse på den færdige kage
- 1 tsk. mælk
- evt. creme fraiche eller flødeskum til servering


Sådan gør du
- Bland mælk og salt i en skål.
- Tilsæt smør og sukker og ælt til blandingen ligner sand.
- Tilsæt æggeblomme og vand. Ælt til dejen er ensartet.
- Form dejen til en kugle, læg den i film og lad den afkøle i køleskabet i 30 min.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (ca. 26 cm i diameter).
- Læg dejen i formen. Skær overskydende dej væk.
- Læg bagepapir over dejen, og bag i ovnen i 15 min. (se evt. nedenstående tip hvis du ikke kan få bagepapiret til at sidde).
- Fjern bagepapiret, og bag 5 min. mere.
- Mens dejen stadig er varm, drysses raspen udover.
- I en gryde opvarmes sirup. Tilføj citronsaft og citronskal under omrøring.
- Hæld blandingen over raspen, og lad det hvile i 5 min.
- Bag derefter i 20-25 min. Fyldet skulle nu gerne have en gylden karamel farve.
- Lad tærten afkøle en smule.
- Læg bananskiverne i er cirkelmønster på tærtebunden. Drys med flormelis.
- Sæt den færdige tærte i oven på grillfunktion øverst i ovnen i 1-2 minutter for at karamellisere tærten.
- Server med creme fraiche eller flødeskum.

Tip: Når dejen skal bage med bagepapir ovenpå, kan du evt. hælde nogle ris ovenpå bagepapiret for at holde det på plads. Efter de 15 min. smides både bagepapir og ris ud.


Denne opskrift er læst 4400 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier