Julekage fra Toscana opskrift
Julekage fra Toscana opskriftJulekage fra Toscana opskriftJulekage fra Toscana opskrift

Julekage fra Toscana - opskrift

Til 10-12 personer

Ingredienser
- 100 g. hazelnødder
- 100 g. mandler
- 180 g. honning
- 120 g. sukker
- 50 g. tørrede abrikoser
- 50 g. kandiseret ananas
- 75 g. kandiseret appelsinskræl
- 50 g. mel
- Flormelis (til pynt)
- Kakaopulver
- Kanel
- Koriander (stødt)
- Muskatnød (stødt)
- Nellike (stødt)
- 1 appelsin

Sådan gør du
- Skyl appelsinen og riv skallen på et rivejern. Den skal bruges senere. Hak også kandiseret appelsinskræl, kandiseret ananas og de tørrede abrikoser i små stykker.
- Læg hazelnødderne på en bagplade og varm i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Herefter kan skallen gnubbes af i et viskestykke. Læg også mandlerne på en bageplade i 10 minutter i ovnen. Hold øje med at de ikke får for meget, da de kan begynde at brænde.
- Hak hasselnødderne og mandlerne fint, og bland dem med de hakkede tørrede og kandisererede frugter. Bland også 50 g. mel, 2 spsk. kakaopulver, 2 tsk. kanel, ¼ tsk. koriander, ¼ tsk. muskatnød, ¼ tsk. nellike og appelsinskrællen i skålen med nøddeblandingen.
- Find en mellemstor gryde og hæld 180 g. honning og 120 g. sukker i. Rør rundt under lav varme indtil sukkeret er smeltet. Lad det nu simre i 4-5 minutter indtil det er blevet tykkere og lidt mørkere.
- Fjern gryden fra panden og hæld nu nøddeblandingen i gryden. Rør godt rundt.
- Hæld blandingen over i en smurt springform (eller med bagepapir) og bag i ovnen ved 150 grader i en time. Lad den køle af.
- Servér kold med flormelis drysset over.


Denne opskrift er læst 15022 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier