Indisk Spinat Dal
Indisk Spinat DalIndisk Spinat DalIndisk Spinat Dal

Indisk Spinat Dal - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 5 dl. gule flækærter
- 2 spsk. citronsaft
- 8 spsk. smør
- 2 tsk. spidskommen frø
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- 5 fed hvidløg (presset)
- ½ dl. friskrevet ingefær
- 1 rød chili (hakket)
- 200 g. babyspinat
- Salt og peber

Til servering: ris og/eller indisk brød

Sådan gør du
- Skyl de gule flækærter og kog dem i 2 liter vand i 1 ½ time. Rør indimellem, så ærterne ikke brænder på i bunden. Fjern det hvide skum der danner sig i overfladen med en ske.
- Hæld det overskydende vand fra ærterne, og tilsæt citronsaften og ca. 2 tsk. salt.
- I en anden gryde opvarmes smørret. Når smørret koger tilsættes spidskommen frø og gurkemeje. Lad koge i 3 min. til smørret er skummende.
- Tilsæt nu de pressede hvidløg, den revne ingefær, hakket chili og lidt salt. Lad koge 2-3 min.
- Tilsæt babyspinaten og lad det koge i ca. 4 min. til spinatbladende er helt møre. Rør jævnligt.
- Bland babyspinaten i gryden med flækærterne og server sammen med ris eller indisk brød.


Denne opskrift er læst 3119 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier