Appelsinand opskrift
Appelsinand opskriftAppelsinand opskriftAppelsinand opskrift

Appelsinand - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 2 store andebryst
- 2 dl. abrikosmarmelade
- 1 dl. appelsinjuice
- ½ dl. tør hvidvin
- Cognac eller brandy
- Sesamolie
- 1 bundt frisk timian
- Sojasauce
- Plastikpose

- Evt. 1 appelsin til pynt

Sådan gør du
- Start med at lave abrikosglasur. Tag en si med små huller over en skål, og hæld 2 dl. abrikosmarmelade i, så selve abrikoskødet sies fra.
- Bland enten 1 spsk. Cognac eller Brandy i skålen. Tilsæt til sidst 2 tsk. sojasauce.
- Nu skal marinaden laves. Tag en skål og bland 1 dl. appelsinjuice, ½ dl. tør hvidvin, 1 spsk. sesamolie (andet kan benyttes) og 2 tsk. hakket frisk timian.
- Skær eventuelt skind af andebryststykkerne, og læg dem i en plasticpose sammen med ovenstående marinade. Ryst posten kraftigt og lad kyllingen trække i køleskabet i op til 3 timer.
- Hæld marinaden fra kødet og læg kødet på en grill. Steg kyllingebryststykkerne 7-9 minutter på hver side, og krydr undervejs med salt og peber.
- Pensl med abrikosglasuren til sidst og lad kødet stege 1-2 minutter yderligere på hver side.
- Pynt den færdige and med appelsin.
- Servér med stegte grøntsager eller en frisk salat.
Tip: Resten af hvidvinen kan nydes til retten.


Denne opskrift er læst 4676 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier