Stærk indisk Dal
Stærk indisk Dal Stærk indisk Dal Stærk indisk Dal

Stærk indisk Dal - opskrift

Til 2 personer

Ingredienser
- 1 dl. røde linser
- 1 dl. gule linser
- ½ tsk. gurkemeje
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. spidskommenfrø
- ½ tsk. sennepsfrø
- ½ løg (finthakket)
- 1 hakket rød chili
- 2 fed pressede hvidløg
- 2 ½ cm friskrevet ingefær
- 1 tsk. garam masala
- ½ tsk. paprika
- ½ dåse flåede tomater
- 1 håndfuld friskhakkede koriander

Til servering: Ris

Sådan gør du
- Skyl linserne og kog dem i en gryde dækket med ca. 2 ½ cm. vand til de er bløde.
- Imens opvarmes smør og olie på en pande. Tilsæt spidskommenfrø og sennepsfrø. Når det begynder at syde tilsættes det finthakkede løg. Når løget er blevet gyldent tilsættes hvidløg, hakket chili og ingefær. Når blandingen er brunlig tilsættes garam masala, gurkemeje, paprika og lidt salt. Til sidst tilsættes de hakkede tomater, bland godt, og lad stege i ca. 3 min.
- Rør blandingen fra panden i gryden med linserne, når linserne har kogt færdig. Vandet skal næsten være kogt helt fra.
- Tilsæt de hakkede koriander og smag til med salt og peber. Serveres med ris.


Denne opskrift er læst 6416 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier