Shakshuka
ShakshukaShakshukaShakshuka

Shakshuka - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- ½ dl. olivenolie
- 3 friske Anaheim chili
- 1 løg
- 5 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- 1 ds. hakkede tomater
- 6 æg
- 75 g. smuldret feta
- 1 spsk. friskhakket persille

- Pitabrød til servering

Sådan gør du
- Hak løg og chilier, og pres hvidløgsfeddene.
- Opvarm olien i en stor dyb pande.
- Svits chilierne og løg i olien til løgene er brunlige (ca. 6 min). Rør jævnligt.
- Tilsæt hvidløg, spidskommen og paprika. Lad det stege i ca. 2 min.
- Tilsæt de flåede tomater (knus evt. hele tomater med grydeskeen) og 1 dl. vand. Lad retten småkoge til den bliver lidt tykkere (ca. 15 min.). Rør jævnligt. Smag til med salt.
- Slå de 6 æg ud over den kogene sauce, så de ligger fordelt ovenpå sovsen. Sæt låg på panden og lad den koge til æggeblommerne er blevet mere faste (ca. 5 min).
- Med en ske blandes den hvide del af æggene med tomatsaucen. Pas på du ikke rammer æggeblommerne.
- Drys med feta og persille og server med varme pitabrød.


Denne opskrift er læst 6485 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier