Butter Chicken
Butter ChickenButter ChickenButter Chicken

Butter Chicken - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 kg. kyllingebryst skåret i mindre stykker
- 1 lime
- 1 hakket rød chili
- 2 ½ dl. creme fraiche
- 2 spsk. garam masala
- 2 spsk. stødt koriander
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. gurkemeje
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 2 knuste/finthakkede laubærblade

- 2 hakkede løg
- 4 fed knuste hvidløg
- 2 cm. finthakket ingefær
- 2 kyllingebouillonterninger
- 1 stor dåse tomatpure
- olie til stegning
- 1 klat smør
- Friskhakkede koriander til pynt

- Basmati ris til servering

Sådan gør du
- Pres limesaften udover kyllingestykkerne i en skål. Bland den hakkede chili i.
- Alle krydderierne røres i cremefraichen og blandes sammen med kyllingestykkerne i skålen.
- Lad kyllingerne ligge i skålen med cremefraiche blandingen i min. 1 time.
- I en tykbundet gryde opvarmes olien.
- Steg løgene i olien til de er gyldenbrune. Tilsæt herefter ingefær og hvidløg og lad det stege i yderligere 1 min.
- Kom kyllingestykkerne i gryden med hele marinaden, og steg dem til de er hvide.
- Tilsæt herefter ½ l. vand sammen med de 2 bouillonterninger og tomatpure.
- Koges uden låg til saucen er blevet tyk (ca. 45 min.).
- I slutningen af kogetiden koges risene efter vejledningen på pakken.
- Læg en smørklat i midten af kyllingesaucen og drys med friskhakket koriander. Server med ris.


Denne opskrift er læst 11751 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier