Burgere m. tørret abrikos, cashew og chili
Burgere m. tørret abrikos, cashew og chiliBurgere m. tørret abrikos, cashew og chiliBurgere m. tørret abrikos, cashew og chili

Burgere m. tørret abrikos, cashew og chili - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
Til chilimayonnaise:
- 1 dl. tørrede abrikoser
- 1 lime
- ca. 1 dl. mayonnaise
- 1 tsk. chilipulver
- 1 hakket frisk jalapeno (kan erstattes med et løg)

Til burgere:
- 500 g. hakket kød
- 1 spsk. smør
- 1 dl. finthakkede cashew el. pekannødder
- Salt og peber
- 4 burgerboller
- Iceberg salat

- Evt. curlyfries til servering


Sådan gør du
- I et glas blandes limesaft med 1 dl. varmt vand. Tilsæt de tørrede abrikoser, og lad dem udbløde i vandet i 15 min.
- Hæld vandet fra, dub abrikoserne tørre, og hak dem.
- Finhak den friske jalapeno (eller løget), og rør sammen med mayonnaise og chili i en lille skål.
- Tag 2 spsk. af chilimayonnaisen og bland sammen med det hakkede kød.
- Bland den hakkede abrikos sammen med det resterende chilimayonnaise, og stil på køl.
- Smelt smørret og bland det sammen med de hakkede nødder og salt og peber.
- Form det hakkede kød til 4 burgerbøffer, og dæk hver side af bøfferne med hvad der svarer til 1 spsk. af nøddeblandingen. Pres de hakkede nødder lidt ned i bøffen, så de hænger ved under stegning.
- Steg bøfferne og varm burgerbollerne.
- Server burgerne med salat og abrikos-chilimayonnaisen.


Denne opskrift er læst 2142 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier