Mellemøstlig oksekødsret opskrift
Mellemøstlig oksekødsret opskriftMellemøstlig oksekødsret opskriftMellemøstlig oksekødsret opskrift

Mellemøstlig oksekødsret - opskrift

Til 3-4 personer

Ingredienser
- 600 g. hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær
- 2 tsk. baharat-krydderi
- Frisk koriander
- Frisk mynte
- Olivenolie
- Ris, quinoa eller couscous (til servering)
- Evt. græsk yoghurt (til servering)

Til krydderiblanding:
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. kardemomme
- ¼ tsk. kommen
- 1 tsk. gurkemeje

Sådan gør du
- Lav krydderiblandingen i et glas. Tilføj en smule vand så det bliver flydende.
- Hak løg og pris hvidløg og ingefær.
- I en dyb pande opvarmes lidt olivenolie sammen med løg, hvidløg og ingefær. Svits i 5 minutter. Tilføj nu krydderiblandingen og svits i et par minutter. Tag indholdet op af panden, men lad olien blive.
- Kog ris, quinoa eller couscous afhængigt af hvad du foretrækker.
- I samme pande brunes det hakkede oksekød. Når det er gennemsteget tilføjes hakkede tomater og løgene igen. Lad det simre i 20 minutter indtil væsken er kogt fra.
- Tilsæt nu 2 tsk. baharat-krydderi , 3 spsk. friskhakket koriander og 3 spsk. friskhakket mynte.
- Server sammen med ris/quinoa/couscous – evt. med lidt græsk yoghurt ovenpå.


Denne opskrift er læst 4504 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier