Marokkansk kylling m. kartoffelmos
Marokkansk kylling m. kartoffelmosMarokkansk kylling m. kartoffelmosMarokkansk kylling m. kartoffelmos

Marokkansk kylling m. kartoffelmos - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 kg. kartofler (sweet potatoes)
- 2 tsk. ras-el-hanout (eller en blanding af spidskommen og kanel)
- 4 kyllingebrystfiletter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 stort fed hvidløg
- ½ kyllingebouillonterning
- 2 tsk. klar honning
- Saften fra ½ lime eller citron
- evt. 1 håndfuld grønne oliven
- Friskhakket koriander

Sådan gør du
- Skær kartoflerne i mindre terninger og kog dem i saltet vand i ca. 20 min. eller til de er blevet godt blød.
- Imens hakkes løget og hvidløgsfedet presses.
- Bland ras-el-hanout med salt og peber, og drys over kyllingebrysterne.
- Opvarm 1 spsk. olie i en dyb pande, og brun kyllingebrysterne (ca. 3 min. på hver side). Tag kyllingestykkerne op ad panden og læg dem på en tallerken.
- Løg og hvidløg svitses i panden i ca. 5 min. Tilsæt herefter 200 ml. vand, honning, kyllingebouillonterning, limesaft og oliven. Læg kyllingen fra tallerkenen tilbage i panden, og lad det simre i ca. 10 min. (til kyllingen er gennemstegt).
- Mos kartoflerne med 1 spsk. olie og krydr efter behag (vi brugte lidt kardemomme og salt og peber).
- Skær kyllingebrysterne i tykke skiver og bland de friskhakkede koriander i panden med kyllingestykkerne og sovsen.
- Server med kyllingestykkerne og sovsen ovenpå kartoffelmosen.


Denne opskrift er læst 2662 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier