And
AndAndAnd

Bagt pasta m. kødsovs - opskrift

Til 6 personer

Ingredienser
- 4 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 selleristænger
- 500 g. hakket svinekød
- 500 g. hakket oksekød
- 2 glas tør rødvin
- 700 ml. passata
- 2 spsk. tomatpure
- 1 kyllingebouillonterning
- 500 g. fettuccine
- 45 g. saltet smør
- 4 spsk. rasp
- 3 mozzarella kugler (ikke buffalo mozarella)
- 80 g. friskrevet parmesan

Sådan gør du
- Skræl guleroden og riv den. Hak løg og selleri fint.
- I en stor gryde opvarmes olivenolien ved medium varme. Tilsæt gulerod, selleri og løg, og lad dem stege i 5 min.
- Tilsæt det hakkede kød, og steg i yderligere 5 min. Rør jævnligt til kødet er brunet. Tilsæt salt og peber.
- Tilsæt rødvinen og lad koge 5 min., til alkoholen er fordampet.
- Tilsæt passata , tomatpure, 2 dl. vand og bouillonterningen. På lav varme koges blandingen uden låg i 2 timer. Rør ca. hvert 20. min.
- Når kødsovsen har kogt færdig smages den til med salt og peber.
- Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente.
- Dræn pastaen og bland den i gryden med kødsovsen.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Skær mozzarellakuglerne i skiver.
- Smør et ildfast fad, og drys raspen udover.
- Hæld halvdelen af spagetti- kødblandingen i fadet, og fordel mozzarellaskiverne ovenpå. Fordel derefter den resterende spagetti- kødblanding ovenpå.
- Fordel det resterende smør i klatter ovenpå, og drys et jævnt lag parmesan ost over.
- Bag retten i midten af ovnen i 20 min.
- Lad fadet køle i 5 min. inden den færdige ret skæres ud i mindre portioner.


Denne opskrift er læst 4330 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier