Piri piri kylling
Piri piri kyllingPiri piri kyllingPiri piri kylling

Piri piri kylling - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 1 kg kylling (gerne med skind)
- 3 kviste frisk timian
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. røget paprika
- Olivenolie
- 2 røde løg
- 4 tomater
- 6 friske chilier
- Rødvinseddike
- Salt og peber

Kartoffelstykkerne
- 750 g. sweet potatoes
- 1 tsk. røget paprika
- 2 spsk. fin semulje

Jalapeno salsa
- 1 glas jalapenos (200 g.)
- 1 bdt. Friske koriander

Sådan gør du
Marinaden:
- Timianbladene stødes i en morter sammen med 1 hvidløgsfed og 1 tsk. røget paprika og lidt salt. Når blandingen har fået en pastaagtig konsistens iblandes 2 spsk. olivenolie. Den færdige marinade gnides ind i kyllingen. Bruger du en hel kylling, skæres den over på midten langs rygraden. Husk at få marinaden ordentligt ind i alle sprækker og huller i kyllingen. Den marinerede kylling sættes i køleskabet i min. 2 timer (gerne natten over).

Piri piri
- Skær rødløgene (med skræl) i kvarte og tomaterne i halve. Stykkerne steges i en forvarmet pande sammen med chilierne og de sidste 3 fed hvidløg (med skræl) i ca. 5 – 10 min. Rør jævnligt.
- Fjern skrællen fra løg- og hvidløgsstykkerne, og blend hele pandens indhold sammen med nogle stænk rødvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.

- Sæt panden tilbage på varmen og brun de marinerede kyllingestykker.
- Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad og sæt dem i ovnen i 45 min. ved 180 c.

Kartoffelbådene
- Imens skrælles kartoflerne og de skæres i både. Ryst kartoffelbådene i en frysepose med semulje, paprika, lidt olivenolie og salt og peber. Læg kartoffelstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen til de er gennemstegte og sprøde (ca. 25 – 30 min.).

Jalapeno salsa
- Dræn halvdelen af vandet fra glasset med jalapenos. Blend derefter det resterende vand sammen med jalapenos, lidt olivenolie og de friske koriander (bare blend hele bundet med stilke).
- Server den færdige kylling med piri piri sovsen, kartoffelstykkerne og jalapeno salsaen.


Denne opskrift er læst 6562 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier