Coucous/kikærte frikadeller med gulerodssalat
Coucous/kikærte frikadeller med gulerodssalatCoucous/kikærte frikadeller med gulerodssalatCoucous/kikærte frikadeller med gulerodssalat

Couscous/kikærte frikadeller med gulerodssalat - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 2 spsk. rosiner
- 2 tsk. rødvinseddike
- 1 dl. couscous
- 1 rødløg
- 2 dåser kikærter (drænet)
- 1 dl. fladbladet persille
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 æg
- Olivenolie
- 2 store gulerødder

Til servering
- Creme fraiche

Sådan gør du
- I en lille skål lægges rosinerne til opblødning med rødvinseddiken og 1 spsk. kogende vand. Læg skålen til side.
- Læg couscous i en skål, tilsæt 1 dl. kogende vand og dæk skålen til i 5 min. til vandet er helt absorberet. Rør derefter med en gaffel så couscous ikke ”klistrer sammen”.
- Halvdelen af rødløget grovhakkes. Blend derefter kikærterne, hakket løg og halvdelen af den friske persille. Kikærtemassen skal være groft blendet og ikke helt jævn.
- Læg kikærtemassen over i en skål, og tilsæt couscous, æg og krydderier. Evt. også lidt salt og peber. Rør grundigt.
- Form frikadellerne (der bliver til ca. 12 stk.).
- Steg frikadellerne på en pande ved medium varme i rigeligt olie (gerne så bunden af panden er dækket af olie). Steg frikadellerne til de bliver brunlige (ca. 4 min. på hver side). Når de er færdigstegte lægges de over på en tallerken med et stykke køkkenrulle. Læg noget over, så de holder sig varme.
- Skær den sidste halvdel af rødløget i tynde skiver og skræl og riv de to gulerødder. Bland løg, revet gulerod, det overskydende persille sammen i en skål med rosinblandingen.
- Server frikadellerne med gulerodssalaten og creme fraiche.


Denne opskrift er læst 7743 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier