Pitabrød m. bagt falafel
Pitabrød m. bagt falafelPitabrød m. bagt falafelPitabrød m. bagt falafel

Pitabrød m. bagt falafel - opskrift

Til 2 personer

Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 ds. kikærter (drænet)
- 2 tsk. spidskommen
- 1 citron
- Salt og peber
- 1 æg

- 3 spsk. olivenolie
- 1 agurk
- 2 tomater
- Icebergsalatblade

- Pitabrød

Sådan gør du
- Hak løget og pres hvidløget.
- Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen.
- I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel.
- Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget.
- Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min.
- Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover.
- Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.

- Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen.
- Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen.
- Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.


Denne opskrift er læst 4145 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier