Æbletærte opskrift
Æbletærte opskriftÆbletærte opskriftÆbletærte opskrift

Æbletærte - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 100 g. smør
- 2 ½ dl. mel ( ca. 150 g)
- 2 spsk. florsukker
- 1 æggeblomme
- ½ spsk. koldt vand

Fyld:
- 50 g. smør
- 1 ¼ dl. sukker
- 5 skrællede æbler i både
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. kardemomme

Tilbehør: Flødeskum

Sådan gør du
- Skær smørret i mindre stykker, og bland det i melet.
- Tilsæt flormelis + æggeblomme og vand.
- Saml dejen og form den til en stor kugle.
- Lad dejen hvile overdækket i køleskabet i min. 30 min.

Fyld:
- Kom smør og sukker i en pande mens du rører med høj varme.
- Når blandingen er lysebrun vendes æblebådende heri.
- Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune.
- Tag panden af varmen, og bland kanel og kardemomme i.
- Læg æblerne i en smurt tærteform.
- Hæld det overskydende fra panden udover.

- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den flad med en kagerulle (drys evt. bordet med mel så dejen ikke sidder fast).
- Læg den flade dej ud over æblerne i tærteformen og skub den forsigtigt ned over æblerne i kanten.
- Prik dejen med en gaffel og bag tærten midt i ovnen ved 200 c. i ca. 25 min.
- Efter den færdige tærte har hvilet 5 min. på en rist, vendes den ud af formen på et serveringsfad (så tærten står på fadet med æblefyldet øverst).


Denne opskrift er læst 5703 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier