Krydret indisk gryderet - opskrift

Til 3-4 personer

Ingredienser
- ca. 1 dl. Olivenolie
- 4 fed hvidløg, hakket
- 1 stort gult løg, hakket
- 2,5 cm ingefær, finthakket
- Salt og peber
- 1 ½ tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Røde peber flager (plus ekstra til servering)
- 2 dåser kikærter, drænede
- 2 dåser kokosmælk (ikke light)
- 2 bouillonterninger (enten vegetar eller kylling)
- 1 bundt kål eller spinat, vasket og hakket i mindre stykker

Til servering:
- 1 bundt mynteblade
- Yoghurt
- Ristet pita eller naan brød

Sådan gør du
- Opvarm olien ved medium varme. Tilsæt hvidløg, løg og ingefær sammen med lidt salt og peber. Lad løgene stege under omrøring til de bliver gennemsigtige og brune i kanten (omkring 3-5 minutter).
- Tilsæt gurkemeje, de røde peber flager og kikærter. Krydr igen med lidt salt og peber. Rør jævnligt mens kikærterne steger i krydderiblandingen omkring 8-10 minutter, eller indtil de begynder at blive lidt brunede og miste den faste form.
- Tag halvdelen af kikærterne fra og gem til servering.
- Med en træske masses de sidste kikærter i gryden en smule. Dette vil frigive noget stivelse, der vil gøre gryderetten tykkere i konsistensen.
- Tilsæt kokosmælken og bouillonterningerne og krydr igen med salt og peber. Tilsæt evt. 1 dl. vand, hvis du synes retten mangler lidt væske. Lad retten småsimre i 30-35 minutter, til du synes, den har opnået den rette konsistens. Rør i bunden jævnligt, så den ikke brænder på.
- Rør kålen i og lad retten simre ca. 5-7 minutter yderligere. Bruger du spinat nedsættes kogetiden til ca. 3 minutter.
- Smag retten til med salt og peber og server med kikærter, yoghurt, mynte og brød.

Tip: Du kan evt. give yoghurten et drys med de røde peber flager.


Forslag til


Nyhedsbrev

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier