Ingredienser
- ½ kg. asparges
- 3 grøntsagsbouillon-terninger
- 20 g. smør
- 25 g. mel
- 2 æggeblommer
- Persille
- Salt
Sådan gør du
- Skær toppen af asparges-stængerne og læg dem til side for nu.
- Skær resten af aspargesstængerne i stykker på cirka 2 centimeter.
- Tag en gryde og kog aspargesstykkerne sammen med 1 ½ liter vand og 3 grøntsagsbouillon-terninger.
- Tag en lille skål og bland 20 g. smør og 25. mel til en ”bolle”, og pisk den herefter ned i suppen i gryden under kogning i cirka 5 minutter. Tag suppen af varmen.
- Isoler 2 æggeblommer fra æggehviden i et glas. Smid æggehviden ud. Tilsæt en smule salt i glasset med æggeblommerne, og rør dem flydende.
- Tænd for varmen til gryden igen. Tilsæt nu æggeblommeblandingen i suppen og rør konstant rundt indtil suppen næsten koger.
- Tag gryden af varmen før den koger, og servér i en dyb tallerken med aspargestoppene og lidt persilleblade.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-