Ingredienser
- Lasagneplader
- Evt. 3-4 spsk. rasp
Kødsovs:
- 500 g. oksekød
- 2 hakkede løg
- 3 pressede fed hvidløg
- 4 revne gulerødder
- 1 groftrevet squash
- 2 ds. tomatpure
- 2 ds. flåede tomater
- salt og peber
- 1 spsk. oregano
- ½ tsk. muskatnød
Bechamelsauce:
- 1 spsk. smør
- 2 ½ spsk. mel
- 4 dl. sødmælk
- ca. 150 g. revet ost (gerne mellemlagret)
Sådan gør du
- Svits hvidløg og løg i en gryde med lidt fedtstof.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser til kødsovsen. Den må gerne stå og småkoge i nogle timer (er dog ikke streng nødvendigt). Bliver kødsovsen for fast, kan man tilsætte lidt vand.
Bechamelsauce:
- Put smørret i en gryde.
- Når smørret er smeltet, tilsættes melet mens du pisker med et piskeris.
- Når smørret har suget alt melet, og det er blevet en fast ”melklump”, tilsættes mælken under omrøring.
- Lad saucen småkoge til den har den rette konsistens.
- Tilsæt derefter ost.
- Når osten er smeltet smages til med salt og peber - evt. lidt mere muskatnød.
Selve lasagnen:
- Læg skiftevis kødsovs, lasagneplader og bechamelsauce i et smurt fad.
- Øverst skal ligge et lag kødsovs med bechamelsauce ovenpå.
- Drys evt. øverst med rasp.
- Bages ved 200 c. i ca. 30 - 40 min.
Tip: Du kan evt. putte flere grønsager i (fx peberfrugter, auberginer eller hvad du lige har). Du kan evt. lave dobbelt portion af retten. Den er nemlig god til at fryse ned, til en aften hvor det skal gå hurtigt.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-