Ingredienser
Surdej
- 4 dl. rugmel
- 3 dl. kærnemælk (eller naturel yoghurt)
- ½ tsk. salt
1. dag
- 4 dl. hvedemel
- 12 ½ dl. rugmel
- 8 dl. vand
- 1 ½ spsk. salt
- surdej
2. dag
- ½ dl. hvidtøl eller maltøl
- 1 dl. vand
- 1 spsk. brun farin
- 50 g. hørfrø
- 450 g. flækkede rugkerner
- mælk til pensling
Sådan gør du
Surdej
- Rør mugmelet sammen med kærnemælk og salt.
- Lad det stå i 2-3 dage ved stuetemperatur.
1. bagedag
- Bland rugmel og hvedemel, og rør vandet i lidt af gangen.
- Rør salt og surdej i.
- Sæt dejen til hævning i 1 døgn ved ca. 18-20 c.
2. bagedag
- Rør øl, vand, farin, hørfrø og flækkede rugkerner i den hævede dej.
- Tag et par dl. af dejen fra, og gem det til næste gang der skal bages (surdej kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet eller alternativt fryses ned, hvis der er lang tid til næste gang der skal bages).
- Fordel dejen i to smurte 1 ½ liter forme.
- Lad brødende efterhæve i med et klæde over i 6-8 timer.
- Bag brødene ved 175 c. i 1 ½ time.
- Tag brødene ud af formene, og dæk dem til med et viskestykke.
Tip: Det er bedst at lade brødene stå til næste dag, så er de nemmere at skære.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-