Ingredienser
- 1 pk. gær
- ½ liter lunkent vand
- 2 spsk. olie
- 1 ½ spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ½ dl. lys sirup (mørk sirup eller honning kan undtagelsesvist anvendes)
- ca. 1000 g. mel
- Topping: fx sesamfrø, birkes eller ost.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen så den bliver spændstig.
- Lad dejen hvile under et klæde i ca. 15 min.
- Form herefter dejen til boller, og lav derefter et stort hul i midten af hver.
- Sæt de færdigformede bagels til at hæve på en bageplade i ca. 30 min.
- Mens dejen hæver, sæt en stor gryde med vand til at koge.
- Ringene koges herefter (et par stykker af gangen) i ca. 4 min.
- Lægges efter kogningen på et stykke bagepapir, hvor de pyntes med den ønskede topping (kan også laves uden).
- Bages i ovnen ved 200 c. i ca. 30 min.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-