Ingredienser
- 350 g. havkat
- 150 g. muslinger
- 200 g. rejer
- 6 dl. paellaris (normale ris kan ikke bruges)
- 2 dl. hvidvin
- 2 tomater
- 2 røde peberfrugter
- 120 g. grønne ærter
- Frisk persille
- 1 citron
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- Safran
- Olivenolie
- Paprikakrydderi
- Salt
Paella findes i mange varianter, men fisk er en uundgåelig ingrediens. Der kan også bruges kylling, men de fleste steder holdes kylling ude. Andre fiskearter kan bruges såsom blæksprutte, havtaske eller jomfruhummer. Tilsæt efter behag, men husk, at paella først og fremmest er en risret - det andet er fyld.
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint, og skær peberfrugterne i skiver. Skær tomaterne i tern.
- Tag en stor pande eller gryde, tilsæt olivenolie og svits ovenstående ting i et par minutter. Tilsæt nu 6 dl. paellaris
- Tilsæt nu 1 tsk. paprika, ¼ tsk. safran, 2 dl. hvidvin, 7 dl. vand, 2 terninger hønsebouillon og lidt salt. Lad retten koge i 10 minutter under låg.
- Skær fisken i mindre stykker på 2-4 cm. Vent med rejerne. Læg nu fisken i og ryst gryden. Undgå at røre rundt. Kog i yderligere 10 minutter under låg.
- Tilsæt rejer og 120 g. grønne ærter. Undgå stadig at røre rundt. Kog i yderligere 4-6 minutter - dog uden at brænde retten på.
- Servér med lidt hakket persille oven på og citronskiver på tallerkenen til at presse ud over.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-