Ingredienser
- 250 g. mellemstore champignoner
- 175 g. kæmperejer
- 6-8 trægrillspyd
- Hvidløgseddike
- Olivenolie
- Tør hvidvin
- 2 citron
- Hvidløg
- Sukker
- Frisk timian
- Frisk persille
- Chilipulver
- Salg og peber
Sådan gør du
- Læg trægrillspyddene i vand i 30-45 minutter før brug
- Rens svampene og skær stilkene fra.
- Marinaden skal laves. Bland 1 ½ dl. ekstrajomfru olivenolie, ¾ dl. hvidvinseddike, ¾ dl. tør hvidvin, saft fra 2 citroner, 1 knust fed hvidløg, 2 tsk. sukker, 1 spsk. friskhakket timian, 2 spsk. friskhakket persille, 2 tsk. chilipulver og lidt salt og peber i en gryde.
- Tilsæt svampene og lad dem koge i 4-5 minutter i marinaden.
- Hæld marinaden over i en si, og lad marinaden flyde ud i en skål. Smid den ikke ud, men lad den afkøle i et stykke tid.
- Marinér nu rejerne i den kolde marinade. Lad dem gerne ligge i helt op til 1 time i marinaden, før marinaden hældes fra.
- Sæt rejer og svampe på spyddene og læg dem på grillen (ikke for tæt på kullene). Giv spyddene 2-3 minutter på hver side, og krydr eventuelt med salt og peber undervejs.
- Servér med f.eks. tomater
Tip: Disse spyd kan sjældent stå alene, men er et fantastisk element til en grillmiddag.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-