Ingredienser
- 100 g. smør
- 2 ½ dl. mel ( ca. 150 g)
- 2 spsk. florsukker
- 1 æggeblomme
- ½ spsk. koldt vand
Fyld:
- 50 g. smør
- 1 ¼ dl. sukker
- 5 skrællede æbler i både
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. kardemomme
Tilbehør: Flødeskum
Sådan gør du
- Skær smørret i mindre stykker, og bland det i melet.
- Tilsæt flormelis + æggeblomme og vand.
- Saml dejen og form den til en stor kugle.
- Lad dejen hvile overdækket i køleskabet i min. 30 min.
Fyld:
- Kom smør og sukker i en pande mens du rører med høj varme.
- Når blandingen er lysebrun vendes æblebådende heri.
- Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune.
- Tag panden af varmen, og bland kanel og kardemomme i.
- Læg æblerne i en smurt tærteform.
- Hæld det overskydende fra panden udover.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den flad med en kagerulle (drys evt. bordet med mel så dejen ikke sidder fast).
- Læg den flade dej ud over æblerne i tærteformen og skub den forsigtigt ned over æblerne i kanten.
- Prik dejen med en gaffel og bag tærten midt i ovnen ved 200 c. i ca. 25 min.
- Efter den færdige tærte har hvilet 5 min. på en rist, vendes den ud af formen på et serveringsfad (så tærten står på fadet med æblefyldet øverst).
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-