Ingredienser
- 100 g. smør
- 2 ½ dl. mel ( ca. 150 g)
- 2 spsk. florsukker
- 1 æggeblomme
- ½ spsk. koldt vand
Fyld:
- 50 g. smør
- 1 ¼ dl. sukker
- 5 skrællede æbler i både
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. kardemomme
Tilbehør: Flødeskum
Sådan gør du
- Skær smørret i mindre stykker, og bland det i melet.
- Tilsæt flormelis + æggeblomme og vand.
- Saml dejen og form den til en stor kugle.
- Lad dejen hvile overdækket i køleskabet i min. 30 min.
Fyld:
- Kom smør og sukker i en pande mens du rører med høj varme.
- Når blandingen er lysebrun vendes æblebådende heri.
- Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune.
- Tag panden af varmen, og bland kanel og kardemomme i.
- Læg æblerne i en smurt tærteform.
- Hæld det overskydende fra panden udover.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den flad med en kagerulle (drys evt. bordet med mel så dejen ikke sidder fast).
- Læg den flade dej ud over æblerne i tærteformen og skub den forsigtigt ned over æblerne i kanten.
- Prik dejen med en gaffel og bag tærten midt i ovnen ved 200 c. i ca. 25 min.
- Efter den færdige tærte har hvilet 5 min. på en rist, vendes den ud af formen på et serveringsfad (så tærten står på fadet med æblefyldet øverst).
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-