Ingredienser
- 4-8 kartofler (afhængigt af størrelsen)
- 2 auberginer
- 300 g. hakket oksekød
- Løg
- Hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Kanel
- Allehånde (krydderpeber)
- Laurbærblade
-
- Til Bechamelsovs
- Hvedemel
- Smør
- 4 dl. Mælk
- 150 g. Parmesan
- Muskat
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg.
- Opvarm en dyb pande med en smule olivenolie og steg løg og hvidløg
- Tilsæt 300 g. hakket oksekød og brun den.
- Krydr med ½ tsk. kanel, ¼ tsk. allehånde, salt og peber og tilsæt de hakkede tomater. Lad de koge i cirka 7-8 minutter.
- Smelt 4 spsk. smør i en gryde. Tilsæt 4 spsk. hvedemel lidt efter lidt indtil sovsen er tyk. Tilsæt nu 150 g. revet parmesan, ½ tsk. muskat, salt og peber. Nu har du en bechamelsauce. Gem den tid side; den skal bruges om lidt.
- Skær kartofler i semi-tynde skiver og læg dem i bunden af et ildfast fad.
- Skær auberginer (kan udelades) i skiver og læg halvdelen ovenpå kartoflerne i fadet.
- Hæld kødsovesen i fadet og læg den anden halvdel af auberginerne ovenpå.
- Hæld bechamelsovsen øverst i fadet.
- Sæt det ildfaste fald i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Servér enten på flade tallerkener eller i små skåle.
Tip: Kan serveres med brød eller oliven til.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-