Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMoussaka - opskrift - Madkogebogen
Moussaka opskrift
Moussaka opskrift
Moussaka opskrift
Moussaka opskrift

Moussaka - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 4-8 kartofler (afhængigt af størrelsen)
- 2 auberginer
- 300 g. hakket oksekød
- Løg
- Hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Kanel
- Allehånde (krydderpeber)
- Laurbærblade
-
- Til Bechamelsovs
- Hvedemel
- Smør
- 4 dl. Mælk
- 150 g. Parmesan
- Muskat

Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg.
- Opvarm en dyb pande med en smule olivenolie og steg løg og hvidløg
- Tilsæt 300 g. hakket oksekød og brun den.
- Krydr med ½ tsk. kanel, ¼ tsk. allehånde, salt og peber og tilsæt de hakkede tomater. Lad de koge i cirka 7-8 minutter.
- Smelt 4 spsk. smør i en gryde. Tilsæt 4 spsk. hvedemel lidt efter lidt indtil sovsen er tyk. Tilsæt nu 150 g. revet parmesan, ½ tsk. muskat, salt og peber. Nu har du en bechamelsauce. Gem den tid side; den skal bruges om lidt.
- Skær kartofler i semi-tynde skiver og læg dem i bunden af et ildfast fad.
- Skær auberginer (kan udelades) i skiver og læg halvdelen ovenpå kartoflerne i fadet.
- Hæld kødsovesen i fadet og læg den anden halvdel af auberginerne ovenpå.
- Hæld bechamelsovsen øverst i fadet.
- Sæt det ildfaste fald i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Servér enten på flade tallerkener eller i små skåle.

Tip: Kan serveres med brød eller oliven til.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier