Ingredienser
- 6 grillspyd
- 1 kg. svinekød (alle typer kød kan bruges)
- 3 tomater
- 2 peberfrugter
- 3 løg
- Olivenolie
- 2 citroner
- Oregano
Sådan gør du
- Indledningsvis skal marinaden laves. Bland 1 ½ dl. olivenolie, saft fra 2 citroner samt 2 tsk. oregano i et fad eller en skål. Rør sammen.
- Skær svinekødet i terninger på cirka 2x2 cm. Læg svinkødet ned i marinaden og lad dem trække i 1½ til 2 timer.
- Skær løg, tomater og peberfrygter i terninger på samme størrelse som svinekødsterningerne.
- Sæt skiftevis kød og grøntsager på spyddene, og pensl spyddene med marinaden.
- Grill spyddene over en grill i cirka 5 minutter på hver side. Pensl spyddene med marinaden, når de vendes. Krydr til sidst med salt og peber.
- Servér med brød, tzatziki eller græsk salat
Tip: Andre kødtyper kan bruges, og man kan også sagtens blande forskellige kødtyper. Mange bruger f.eks. oksekød.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-